Frank Lampard: Jesu li se očekivanja promijenila u Chelseaju ove sezone? - Info

Frank Lampard: Jesu li se očekivanja promijenila u Chelseaju ove sezone?

Frank Lampard imao je priliku osvojiti trofej u svojoj drugoj glavnoj utakmici, ali Chelsea je Liverpool pobijedio na penalima u Superkupu Uefe

Početak Chelseaja pod Frankom Lampardom odražavao je prijelaznu prirodu kluba koji posluje po novom predlošku s neiskusnim menadžerom, priljem mladih igrača i zabranom transfera.

Lampard je imao miješana bogatstva, kombinirajući impresivne gostujuće pobjede kod Norwicha i Wolvesa sa borbama kod kuće, uključujući štetni poraz od Valencije u njihovoj uvodnoj utakmici Lige prvaka u utorak.

Dok se Blues priprema za nedjeljni meč Premier lige protiv čelnika Liverpoola, koji imaju stopostotni učinak, koji su ciljevi kluba na ovom nepoznatom teritoriju i kako se izmjenjuju pod klupskom legendom Lampardom?

Kakva su očekivanja Chelseaja?
Menadžeri Chelseaja uvijek su dobili isti sažetak – doći do kraja sezone u potrazi za glavnim trofejima i mjestima Lige prvaka.

I ove godine, bez obzira na Lampardovo relativno neiskustvo i tranziciju ubrzanu zabranom transfera, to će biti ponovno cilj.

Chelsea je možda u tranziciji, ali vlasnik Roman Abramovič ne spušta svoje vidike. U financijskom smislu klub si to ne može priuštiti.

Razlika između nogometaša Lige prvaka i nogometa Europa lige je oko 60 milijuna funti na dnu crte, što je dvostruko važno za klub čiji je Stamford Bridge kapacitet od 41 000 i njegov rezultirajući prihod nadmašen pohađanjem svakog od ostalih ‘velikih šest’ klubova – Manchester Uniteda , Arsenal, Tottenham, Manchester City i Liverpool, kao i West Ham i Newcastle.

Lampard poznaje zahtjeve i prihvaća ih. Abramovič očajnički želi da uspije, ali neće biti pretjerano sentimentalan.

On je trinaesti menadžer kojeg je Abramovič imenovao otkako je kupio Chelsea u srpnju 2003., a kraljevi su mu trajali od 1.205 dana za prvu čaroliju Josea Mourinha do 223. za Luiza Felipea Scolarija 2008. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *