Umro je legendarni ragbista Južne Afrike u 49 godini! - Info

Umro je legendarni ragbista Južne Afrike u 49 godini!

Bivši južnoafrički međunarodni i 1995. pobjednik Svjetskog kupa Chester Williams umro je u dobi od 49 godina.

Williams je odigrao 27 testova za Springboks između 1993. i 2000. godine, postigavši ​​14 pokušaja.

Bivši krilni igrač bio je jedini igrač crnca u pobjedničkom timu Svjetskog kupa koji je prije 24 godine pobijedio rivale Novi Zeland s 15-12 u Južnoj Africi.

“Chester je bio pravi pionir u južnoafričkom ragbiju”, rekao je Mark Alexander, predsjednik SA Ragbija.

“Njegovi nastupi na Svjetskom prvenstvu 1995. godine, kao snimka njegove Springbokove karijere, zauvijek će se utisnuti u srca i umove naše ragbi javnosti.

“Vijest o prolasku Chestera bila je poražavajuća i teško je povjerovati, jer je bio još mlad i naizgled dobrog zdravlja.”

Williams je u Currie Cupu također domaće igrao za Western Province.

Otkad se 2001. povukao kao igrač, Williams je vodio čarolije trenirajući momčad Springbok Sevensa, Super Rugby’s Cats i Pumas u Južnoj Africi.

Alexander je dodao: “Bio je strastven prema ragbiju i Južnoj Africi i kao trener, na raznim razinama, nesebično se vratio u igru ​​nakon što je objesio čizme. Igrao je hrabro i bio svjetlo u svojoj zajednici i šire. Južnoafrički kontekst.

“Chester Williams imao je toliko mnogo toga za pružiti. Naše misli i sućuti izražavamo sa njegovom suprugom Marijom, njegovom djecom, obitelji i prijateljima tijekom ovog vrlo tužnog vremena.”

Južna Afrika je sada izgubila četiri člana svog ikonskog pobjedničkog tima na Svjetskom kupu.

Williamsova smrt dolazi samo dva mjeseca nakon što je kolega James Small umro od srčanog udara u dobi od 50 godina.

Prije dvije godine nesretni Joost van der Westhuizen umro je nakon što se borio s bolešću motornih neurona, dok je borac Ruben Kruger 2010. godine umro od raka mozga.

‘Ikonična figura’ – analiza
Chris Jones, dopisnik BBC-eve ragbi unije

Chester Williams ikoničan je lik u južnoafričkom sportu.

Iako je čuvena pobjeda na Svjetskom kupu 1995. godine uslijedila nakon završetka aparthejda, ragbi je i dalje držao percepciju kao sport za bijelo stanovništvo Južne Afrike.

Williams je to pomogao promijeniti igrajući ključnu ulogu u trijumfu ’95 i krećući put poput zvijezda Springboka, Bryana Habane i JP Pietersena, koji su bili na krilima zbog druge pobjede Svjetskog kupa u Južnoj Africi 2007. godine.

Williams je četvrti član te 1995. pobjedničke skupine Svjetskog kupa koja je tragično umrla rano, nakon Krugera, Van der Westhuizen-a i Malog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *